mandag 9. mars 2009

Tottenham holder nullen, Arsenal spiller festfotball igjen, og Hull vinner kamper. What is the world coming to?!

Det har vært en hyggelig uke for anglofile fotballinteresserte, med midtukekamper i Premier League og FA-cup nå i helgen. Edwin van der Sar måtte endelig se en ball i nettet bak seg igjen, etter at han fomlet ballen rett i beina på Peter Løvenkrands, mens Tottenham storspilte mot et Middlesbrough-lag som ikke var til å kjenne igjen fra kampen mot Liverpool. Det begynner å bli lenge siden sist Spurs fortjente å bli klappet av banen ved pause; det måtte i så fall være dersom fansen håpet de aldri skulle dukke opp til andre omgang, men i onsdagens kamp lignet laget mer på det Spurs-laget man så for seg før sesongen. Til tross for at null baklengs må sies å være uvant kost for Tottenham-fansen. Laget var seg selv likt, og kom seg ned på jorden igjen etter uavgjort borte mot Sunderland, hvilket tilsier at kosmos fortsatt er i balanse.

I cupen fikk Fulham stryk hjemme på Craven Cottage, etter at Carlos Tevez og resten av Man United gikk bananas. Når til og med Ji-Sung Park scorer, fremfor å så vidt ikke rekke frem, skli ballen utenfor eller treffe nærmeste forsvarsspiller, DA tyder mye på at United ror i land en enkel seier. Arsenal, som spilte en utsatt femterundekamp mot Burnley, hadde heller ikke særlige problemer. Snarere tvert imot, London-laget spilte festfotball slik bare Arsenal i sine beste stunder kan, og målet til Carlos Vela kommer garantert til å bli piratkopiert opp og solgt svindyrt til lettlurte Syden-turister. Eduardos mål var heller ikke så verst, og det er godt å se at Eduardo ikke har fått varige mén etter Martin Taylors forferdelige tackling. I så måte gir det trolig verre mén å måtte forholde seg til William Gallas i kamp etter kamp, mannen som er like stabil som Idi Amin på en elendig dag. Chelsea tok seg også relativt enkelt videre, idet det ser ut til at Didier Drogba har planer om å bruke tiden til noe mer fornuftig enn å gnåle om en overgang til Italia/Spania. Hiddinks menn møter vinneren av Arsenal/Hull i semifinalen, mens Everton møter Manchester United. Kan Goodison-laget gjenta bedriften fra 1995, da et Paul Rideout-mål avgjorde cupfinalen og førte til at United sto igjen uten et eneste trofé? Paul Rideout ble kort tid etter solgt til Kina; enkelte vil hevde at dette var straff som fortjent..

I seksjonen "Nyheter av interesse kun innenfor Yorkshire-området og knapt nok det" kan vi melde om at Hull City tok en etterlengtet og overraskende seier borte mot et hjemmesterkt Fulham-lag. Innlånte Manucho scoret sitt første mål for klubben, i det som trolig ikke går inn i historiebøkene på Craven Cottage som en klassiker. Dette var intet mindre enn Hulls første seier siden 6. desember, og selv om klubben har tatt poeng både mot Liverpool og Chelsea i denne perioden har det altså blitt dårlig med trepoengere. Det er også derfor Hull har begynt å minne mer og mer om et kommende Championship-lag, men kan hende den vonde trenden snur etter denne seieren? I del to av Yorkshire-nyheter melder vi om at storklubben Leeds United klarte 2-2 borte mot Bristol Rovers. Slett ikke verst!

Give it the Full Gunn!
Brett Ormerod og Charlie Adam sørget for nok en mindre trivelig lørdagsmiddag hos familien Gunn, da Norwich snublet nok en gang og tapte 2-0 for Blackpool på Bloomfield Road. Kanarifuglene klarte dermed ikke å bygge videre på borteseieren i midtuken over QPR, og befinner seg fortsatt nest sist. Tidligere Man United-keeper Paul Rachubka holdt buret rent for vertene, som til tross for tomålsseieren fort kunne blitt stående poengløse dersom gjestene hadde vært bedre til å skyte enn en blind og lam Wilhelm Tell. Eks-Soton-spiller Ormerod åpnet ballet med et skudd som ble tatt av vinden og ført forbi David Marshall i Norwich-buret, før midtbanespiller Adam lobbet inn 2-0. Bryan "Sho" Gunn sover dårlig om natten.

2 kommentarer:

  1. Norwich blir nok League One neste sesong. Swansea, derimot! De skal nok få bryne seg på våre venner fra Tyneside. (Men hvilken divisjon det blir i, blir jeg aldri helt trygg på)

    SvarSlett
  2. Ikke dårlig omtale for en Spursare, finally..
    -send nå Carrick i retur, han Dimi har slutta å spelle ser jeg..

    SvarSlett