onsdag 29. april 2009

Serieinnspurt i Europa, the Crazy Gang er tilbake, og Oslo-Ørn åpner med uavgjort

Det går mot serieavslutning i de fleste europeiske ligaene, med unntak av hos oss her oppe i fjellapeland. Her starter vi som kjent opp med sleivspark, langpasninger og ubrukelige avslutninger på rundt den tiden resten av verden løfter trofeer og drikker champagne. I de aller største ligaene er det business as usual, Manchester United leder foran Liverpool og Chelsea i England, Barcelona foran Real Madrid i Spania, og Inter foran Milan i Italia. Same procedure as every year, James. I ligaene som befinner seg et hakk under der igjen finner vi imidlertid flere interessante serieledere/-vinnere. I Tyskland leder Wolfsburg, men fem kamper før slutt har hele fem klubber en realistisk sjanse til å ta gull. Både Hertha Berlin, Bayern München, Stuttgart og Hamburg ligger tre eller færre poeng bak, i en liga som har blitt betraktelig jevnere enn hva mange hadde antatt etter fjorårets Bayern München-dominans. Jürgen Klinsmann har skakkjørt det bayerske flaggskipet både i hjemlig serie og i europacupen, og skal ha stor takk fra det fotballinteresserte Tyskland for sin Per Joar Hansen-manøvrering som på ny skapte spenning i Bundesliga. I Nederland vant AZ Alkmaar gull, mens Steve McClarens Twente kan sikre sølvet to runder før slutt. Ta det med ro, det er ikke et utslag av spontandysleksi som gjør at du tror det står AZ og Twente, det står faktisk det. Ajax, PSV og Feyenoord har spilt fallitt, mens AZ, et lag som i fjor kom på 11. plass i Eresdivisie, har blitt seriemestre uten å forsterke laget i nevneverdig grad. Det blir som om Bolton skulle vinne Premier League. Det er en gal, gal verden. Eller for VG-lesere: ”En (van) Gaal, Gaal verden!” I Frankrike går Lyons sju sesonger lange dominans trolig mot slutten, ettersom både Marseille og Bordeaux ligger foran laget fra Frankrikes nest-største by med fem kamper igjen å spille (Bordeaux har seks). Dette kan bli Marseilles første tittel siden 1991/92 (laget vant Ligue 1 sesongen etter også, men ble fratatt tittelen etter at kampfiksingskandalen under daværende klubbpresident Bernhard Tapie ble avslørt), og vil helt sikkert føre til en solid feiring i Norges utenlandske favorittby. Brasil 1998, hvis du lurte. For dem som er spesielt interesserte i europeisk fotball kan vi melde at de tre siste årenes mesterlag i Latvia, FK Ventspils, leder Virsliga med 17 poeng etter syv spilte kamper. Tenker du har mistet mye nattesøvn på grunn av den, ja.

Husker du AFC Wimbledon? Amatørklubben som ble startet opp etter at Wimbledon FC ble flyttet til Milton Keynes og tok navnet MK Dons? På lørdag ble det klart at AFC Wimbledon rykker opp fra Blue Square South som seriemestre, etter 3-0 hjemme mot St. Albans City. Neste år spiller Wimbledon i Conference National, klubben har faktisk rykket opp fire ganger etter oppstarten i 2002. Klubben som har huset villmenn som Ben Thatcher, Dennis Wise og Vinnie Jones og vunnet FA-cupen én gang – den historiske triumfen i 1988 mot Liverpool – kan dermed spille ligafotball igjen om få år. Off the Perch håper Wimbledon rykker opp, og at norske finansmenn holder fingrene unna engelsk fotball i all fremtid. Nordmenn i pæler er også strengt forbudt. Lars Tjernås det samme. Og ikke minst – nordmenn på banen! Trond Andersen, Martin Andresen, Kjetil Wæhler, Tore Pedersen og Andreas Lund? Kan man utsettes for en verre skjebne som fan? Nei, nok en gang, gratulerer til AFC, håper på snarlig gjensyn i Premier League!

Give it the Full Gunn/Så fjæra fyk!
Nok en uke med motgang for Bryan “Hand” Gunn. Etter 0-2 hjemme mot Reading er Norwich nødt til å vinne hjemme mot nedrykksklare Charlton, mens Barnsley må tape borte mot et Plymouth-lag uten noe å spille for. Slettes ikke umulig, men heller ikke noe gunstig utgangspunkt. Det er 49 år siden Norwich sist spilte på Englands tredje høyeste nivå, men nå kan altså klubben se frem til møter med Leyton Orient, Yeovil og Walsall dersom det blir nedrykk. Tvi, tvi! Litt trist, om ikke fullt så trist, er det også at Oslo-Ørn ikke lyktes i å åpne med seier på hjemmebane i første kamp. Et velopplagt Panzer-lag var fullt på høyde med Torshov-laget, og tok også ledelsen på straffe i andre omgang. Hjemmelaget ble altfor oppjaget, og manglet mye på presisjon og ro i pasningsspillet. Vi ble løpende imellom, og lyktes ikke å skape altfor mange farligheter foran Panzers keeper. Midtbanespiller og forhenværende coach Andreas hadde et bra skuddforsøk i første omgang, ellers var det dødt. Nå skal det sies at matta på Dælenenga er mer eller mindre livsfarlig, og ga definitivt ikke et Oslo-Ørn-lag bortskjemt med Manglerud-kunstgress noen hjemmefordel. Allikevel sikret vi ett poeng etter at vår nyinnkjøpte midtstopper fra Vestlandet, Anders, sendte en retur etter corner rett i kassa. Vi ble muligens snytt for et straffespark like etterpå, men helhetlig sett var 1-1 et rettferdig resultat. Neste kamp er i morgen (torsdag) mot Oldenborg 2, bortekamp på Voldsløkka. Regner med at Oslo-Ørns svar på Inner City Firm stiller mannssterke i dette oppgjøret!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar