mandag 26. januar 2009

England 0 Wales 2 og transfernytt, inkludert en blå klubb med rød nese

Det har vært full runde i FA-cupen denne helgen, og tradisjonen tro er det alltid minst én av de forholdsvis store klubbene som forsvinner ut som en flau bris i fjerde runde. Denne gangen var det regjerende mester Portsmouth, en klubb som har spilt jevnt med AC Milan denne sesongen, men altså ikke klarte å demme opp for det nyopprykkede Championship-laget Clwb Pêl-droed Dinas Abertawe på hjemmebane. Røverspråket foran her er det walisiske navnet på Swansea City, en klubb som ikke har stort annet enn triumfer i den walisiske cupen å skilte med så langt i løpet av klubbens 97-årige eksistens. Under ledelse av Roberto Martinez, tidligere kjent som en av “Tres Amigos” i Wigan, har imidlertid klubben klart å etablere seg på øvre halvdel av Championship-tabellen. Allikevel kan man jo undre seg over om hvorvidt Tony Adams har ramlet tilbake på flaska, siden Portsmouth ble forvandlet fra et solid, pålitelig reisverk av stål og stein til et nedrevet treskur etter at den tidligere Arsenal-kapteinen tok over skuta. Hiv og hoi og en flaske med rom! Grinungen Jermaine Pennant debuterte også i denne kampen, mon tro om han angret bittelitt på at han ikke valgte Real Madrid i stedet? Neste år kan uansett den, til tross for sin forholdsvis unge alder, rutinerte benkesliteren få gleden av å delta i knokkeloppgjør mot Southampton og Plymouth. Gjerne fortsatt MED det elektroniske armbåndet han måtte benytte etter å ha fyllekjørt som Birmingham-spiller, slik at Tony Adams har muligheten til å spore ham opp dersom han forsvinner utover i kampene. Off the Perch tipper at Portsmouth forsvinner ned denne sesongen, og at Pennant sutrer seg ut av kontrakten innen august.

Den siste uken har det vært litt aktivitet på overgangsmarkedet i England, men det mest spennende er fortsatt det som IKKE har skjedd. Slik som at Kaka takket nei til å spille for Manchester City (massive club), noe som gjorde at styreformann Garry Cook ble sittende igjen med svarteper og kom med sure slengbemerkninger om Milans forretningsførsel. Hallo! Klubben eies av Italias mest korrupte menneske, hva annet enn snuskete forretningsvirksomhet kan man vente? Cook valgte for øvrig å se bort fra at Kaka muligens vraket City (massive club) på et rent sportslig grunnlag. Til tross for at han sikkert var fristet av muligheten til å spille sammen med størrelser som Darius Vassell. City (massive club) har uansett sikret seg et par solide forsterkninger i Wayne Bridge, Nigel de Jong og Craig “Tiger Woods” Bellamy, selv om det trolig ikke var slike navn Abu Ghraib Group så for seg da de stappet en zillion i julestrømpen til Mark Hughes. Aston Villa har sikret seg Den Snille (men lite målfarlige) Kjempen Emile Heskey fra Wigan, noe som fort kan vise seg å være nok et godt kjøp av Martin O’Neill. Heskey blomstret under O’Neill i Leicester, og til tross for at mannen scorer sjeldnere enn noen faktisk svarer John Arne Riise på tekstmelding, kan han om ikke annet benyttes som brøytemaskin for hurtigtogene Agbonlahor og Young. Hull City har sikret seg Manucho fra United på lån, i tillegg til landslagsaktuelle Jimmy Bullard fra Fulham. Spennende! Phil Brown kan dermed peke nese til sandkassekameraten Sinte-Joe i Newcastle, som kan kose seg med dansk løskrutt, nevekamper og millionunderskudd. I Arsenal går det i samme tralten som før, der en stadig mer gretten og gnien franskmann nekter å bla opp de 20 millionene pund Zenit St. Petersburg krever for Andrei Arse-shavin'. Kjipe-Arsene prøver å prute seg frem til seriegull, men vil vel i skrivende stund være heldig om Arsenal beholder plassen blant de såkalt fire store.

Give it the Full Gunn!
Brian “Love” Gunn og hans Norwich City har ikke spilt flere kamper siden sist, men skal i aksjon hjemme mot Southampton i morgen. Soton ligger som Norwich utsatt til i bunnen av Championship, og må snart begynne å sanke poeng dersom laget ønsker å holde seg i det nesten-gode selskap. Dette er hva ymse media ynder å kalle en “sekspoenger”, men Off the Perch har uansett full tillit til Gunns tapre menn. Sikker H.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar