tirsdag 3. mars 2009

De tre skadeskutte musketerer: Liverpool, Aston Villa og Newcastle

Årets Mikke Mus-cup er ferdigspilt, og enden på visa var at et noe B-preget Manchester United slo Tottenham på straffer ved hjelp av i-Pod. Noe mer er det strengt tatt ikke nødvendig å si om den saken. For dagens blogg skal være dyster, og kun handle om triste og begredelige ting, nemlig om lag som taper fotballkamper.

Liverpool gjør tydeligvis alt som står i deres makt for å slippe å være den eneste klubben med atten seriemesterskap i England. Lørdag la laget seg på rygg mot et Middlesbrough-lag som ikke har vunnet i ligaen siden 9. november, altså kun drøye fire måneder. Benitez skal få lov å forsvare spillerstallen sin så mye han orker, men det lukter ikke mestertakter av en lagoppstilling som inneholder Hyypia, Aurelio og Nabil El Zhar. På den ene siden hevder Benitez at Liverpool har mistet poeng på grunn av skader på nøkkelspillere, på den andre siden mener han at stallen er god nok. Tja. Stallen er muligens god nok til å slå Real Madrid, men tydeligvis ikke god nok til å slå Middlesbrough. Og her ligger trolig mye av Liverpools problem; laget er best når de spiller mot et lag som forventes å angripe. Så fort motstanderen tar i bruk Liverpools egen taktikk blir Anfield-gutta ekstremt tannløse selv, kanskje spesielt uten Torres eller Gerrard på banen. Man skal aldri si aldri, men Liverpool ser definitivt ikke ut som en kommende ligamester for øyeblikket.

Men Liverpool er ikke alene. I en vond, vond verden er det godt å vite at det finnes andre som er like gode på å spenne solid bein på seg selv. Aston Villa ledet komfortabelt 2-0 hjemme mot Stoke helt til det gjensto to minutter. Da fant man ut at det ville være for mye av det gode å øke ledelsen ned til Arsenal, som spilte 0-0 hjemme mot Fulham, til åtte poeng. Dermed begikk laget kollektivt harakiri, og lot Ryan Shawcross og Glenn Whelan henholdsvis redusere og utligne for bortelaget. En fin oppreisning for Shawcross, som i forrige kamp mot Portsmouth lagde selvmål på overtid og dermed forærte gjestene ett poeng. En enorm nedtur for Villa, som ga totalt blaffen i UEFA-cupkampen mot CSKA Moskva for å være fit for fight til helgens kamp. Ikke nok med at det kun ble ett poeng på Martin O’Neill, han må i tillegg belage seg på å punge ut for middag til de 295 Villa-supporterne som hadde tatt turen til Moskva for å se Aston Villa lunte ut av UEFA-cupen. Hyggelig gjort, ukens sjampis til mister O’Neill.

Etter 1-0-tap borte mot Bolton begynner det virkelig å se stygt ut for Newcastle. En liten underdrivelse, det har vel strengt tatt lenge sett stygt ut for klubben fra Nord-England. Man har tross alt hatt Graeme Souness og Osvaldo Ardiles som managere, Titus Bramble og Jean-Alain Boumsong som midtstoppere og en bælfeit, øldrikkende bajas som klubbeier. Ah, han eier fortsatt klubben, ja. Dessuten har man Dennis Wise som fotballdirektør. Welcome to Hell. Men uansett. Newcastle ligger for øyeblikket på 15. plass, kun to poeng over nedrykksstreken. Når man så ser at klubben blant annet skal møte Manchester United (H), Arsenal (H), Chelsea (H), Tottenham (B), Liverpool (B) og Aston Villa (B) i de gjenværende kampene, kan det være god grunn for materialforvalteren på St. James’ Park til å kjøpe inn en stor forsyning med lommetørklær til sesonginnspurten. Så får man heller ansette Kevin Keegan på nytt neste sesong i Championship og kjøre alle mann i angrep, gung-ho style. Faustino Asprilla kan sikkert kutte ned på realityshowene og hagleviftingen sin mot en fast plass i førsteelleveren.

Give it the Full Gunn!
Norwich tok et sjumilssteg i retning spennende kamper mot Yeovil og Swindon neste sesong, etter å ha havarert 1-2 hjemme mot Coventry. Jordan Henderson og Daniel Fox sikret the Sky Blues alle poengene på Carrow Road, og etterlot Norwich på 23. plass, fire poeng opp til Nottingham Forest på riktig side av nedrykksstreken. Bryan ”Top” Gunns kanarifugler bør få luft under vingene igjen rimelig snart dersom dette skal ende godt. Neste kamp er mot mini-Chelsea, altså QPR, borte på Lofthus Road. Er det nødvendig å si at dette er en kamp Norwich bør vinne?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar