onsdag 25. mars 2009

Det som en gang var

NB! Ukens blogg er i det selvmedlidende hjørnet, og på ingen måte ment for mennesker med et objektivt, nøkternt og fremadrettet syn på fotball.

Siden de to siste helgene har vært årsverste som United-supporter, ønsker ikke Off the Perch å fråtse i menneskelig elendighet, men vil heller søke mer positive innfallsvinkler til fotballens univers i denne ukens blogg. I en verden fri for ydmykelser på Craven Cottage, illsinte scouser-spisser og portugisiske småjentespillere fantes det en gang et lag som het Manchester United, ledet av en gulltørst skotsk manager ved navn Alex Ferguson. Året er 1993, og laget fra Drømmenes Teater er med i kampen om et ligagull man ikke har vunnet på 26 år. Fjorårets sesong så lovende ut til siste slutt, men gullet ble kapret av erkerival Leeds United rett foran nesen på lengtende mancunians. Kan dette endelig bli vårt år? Off the Perch ser nærmere på hva Uniteds norske supporterblad anno 1993 mener om saken.

Først av alt en gladnyhet: Vi kan melde om at supporterklubben har gått til innkjøp av telefax, for å lettere kunne kommunisere med medlemmene og omverdenen for øvrig.

Smånytt
Brian McClair kan verken bekrefte eller avkrefte om Eric Cantona snakker engelsk, siden han hittil ikke har sagt et ord. McClair synes også det var hyggelig at Totto Dahlum hadde det hyggelig under treningsoppholdet i Manchester. Unge Andy Mitten har begynt som skribent i United-supporteren, og Charlie Mittens barnebarn gleder seg til nye Stretford End er ferdigstilt, noe som vil gi Old Trafford en kapasitet på over 40 000. Mitten har besøkt flotte stadioner som Benficas, Real Madrids og Strømsgodsets (!), men synes allikevel Old Trafford er flottest. På ryktebørsen spekuleres det i at United er interesserte i Paul Gascoigne og Gary Croft, mens Lee Martin får forlate klubben gratis.

Kommer vi til å vinne ligagull denne sesongen? Det er mye som kan tyde på det motsatte. Ifølge statistikken slutter Mark Hughes å score mål på nyåret, og når man i tillegg vet at United vanligvis sprekker (noe som skjedde i 67/68, 71/72, 75/76, 79/80, 83/84, 85/86 og 91/92) ser det mørkt ut for United. Til tross for at de vante topplagene Leeds, Arsenal og Liverpool befinner seg midt på tabellen har United fortsatt følge av Ron Atkinsons Aston Villa og Norwich City i teten. United har begynt å luke bort de personlige feilene, som Steve Bruces dribleraid i eget felt mot Sheffield United, men om det holder helt inn er vrient å spå. Frem til kampen mot Ipswich, som endte med 1-2-tap, hadde vi en rekke på 12 kamper uten tap. I de påfølgende kampene har det også gått særdeles bra, inkludert en sterk borteseier på Anfield, og United topper i skrivende stund tabellen á poeng med Aston Villa. Typisk nok tapte vi mot Oldham på sisteplass rett etter seieren mot Liverpool. Utrolig nok holder Norwich fortsatt følge, til tross for at laget har 46-46 i målforskjell. Bortekampen på Carrow Road senere i vår kan vise seg å bli svært viktig, det samme kan hjemmekampen mot Sheffield Wednesday, som innehar fjerdeplassen. Paul Ince og Eric Cantona har vært våre beste spillere foreløpig, ifølge spillerbørsen i Manchester Evening Times. Med unntak av Mark Hughes har vi også klart oss uten spesielt mange gule kort, noe som lover godt foran serieinnspurten. Vi krysser fingrene!

Reserve og junior
United-kaptein Bryan Robson mener Uniteds talentfulle unggutter har muligheten til å nå svært langt, men minner om at det er forskjell på å spille mot unggutter uten proffkontrakt og 29-30-årige proffer som har kone og barn å forsørge, og som heller vil sparke ned en unggutt som er for god enn å bli lurt av ham. Robbo mener Chris Casper og Gary Neville i Uniteds midtforsvar er glimrende, og John O’Shea og Garys bror Phil utfyller stopperne på en god måte. Robson er også meget begeistret for unge Nicky Butt, noe en lattermild Ferguson mener kun er fordi Butt spiller på samme måte som Robson selv. Ferguson skryter på sin side av Paul Scholes, som han mener har alt som skal til for å lykkes. Scholes kan spille både midtbane og spiss, og i sistnevnte posisjon ser Ferguson førsteårs læregutt Richard Irving som den perfekte partner for Scholes. Åtte spillere fra juniorlaget har hittil fått kontrakt med klubben, hvorav hele fem kommer fra Manchester-distriktet: Ben Thornley, Chris Casper, Nicky Butt, Paul Scholes og Gary Neville. De tre andre er Keith Gillespie (Nord-Irland), John O’Kane (Nottingham) og 17-årige David Beckham (London). Vi ønsker alle lykke til!

Avslutningsvis må vi bare ta med et sitat fra Rune på Gjøvik, som skriver følgende:

”Vi får virkelig håpe vi tar ligaen i år, slik at vi får stoppa kjeften på disse Liverpool-folka som stadig minner oss om de årene som har gått siden sist. Vi får bare svare med samme mynt. Tro det eller ei, så har jeg en kamerat som er LFC-fan, og han har ei t-skjorte med følgende tekst: Liverpool 18 ligagull. Et glimrende kjøp! Den vil jo vare evig, eller hur…?”

All inspirasjon og tilnærmede sitater hentet fra United-supporteren nr. 4, mars 1993.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar