mandag 19. januar 2009

Å mele sin egen Kaka, Tottenhams misére og en spennende uke på Merseyside

Dagens blogg har tatt litt tid å forfatte, siden hjernen min brukte helgen på et selvpåført totalkrasj, noe som blant annet forårsaket stygge skader på hele nervesystemet. Uansett, det har skjedd endel interessante ting i fotballens verden den siste uken. Det var ikke spesielt oppsiktsvekkende at City (massive club) skulle legge inn et Monopol-bud på Kaka. Det var heller ikke veldig oppsiktsvekkende at Milan takket ja til det usannsynlig høye budet. Det mest oppsiktsvekkende er, foruten at Kaka kan tenkes å takke ja til tilbudet, at City (massive club) som en del av avtalen visstnok skal betale 10 millioner euro for FAREN til Kaka! Dette er altså mer enn det for eksempel Deco, Gianluca Zambrotta og Hatem Ben Arfa ble solgt for i sommer. I tillegg skal alskens agenter ifølge ryktene motta omtrent det dobbelte av denne summen, dvs. at City (massive club) betaler bortimot 30 millioner euro for agenttjenester og en gammel mann. Kaka bør MINST score 50 mål, sikre seriegull og vinne Champions League et par sesonger fremover for å vise seg verdt pengene. Kaka fun fact: Den aller første klubben han spilte for het Alphaville.

Stakkars Tottenham Hotspur. I en sesong hvor flere såkalte fotballeksperter spådde at dette skulle bli året da Spurs rappet fjerdeplassen fra rivalen Arsenal, har ting tatt en stygg vending på White Hart Lane. Til tross for en liten opptur etter ansettelsen av ’Arry Redknapp befinner Spurs seg fortsatt nede i gjørma sammen med fotballstorheter som West Bromwich og Middlesbrough. Ledet an av krøplingen Ledley King, deigræva Tom Huddlestone og en russisk alkoholiker (begrepet "russisk alkoholiker" er i og for seg smør på flesk) rykker ’Arrys tropper stadig nærmere the Championship. Realistisk sett er Tottenham for gode til å rykke ned, men det har også Leeds og West Ham vært før dem, så man vet aldri. Det må uansett være omtrent like gøy å være Tottenham-fan som å ha ansvaret for Babyshambles, Amy Winehouse og GG Allin – samtidig.

Den kommende uken kan bli litt mer spennende enn det Liverpool-fansen håper på, med to derbyooppgjør mot Everton og rettssak mot Steven Gerrard som den store beholdningen. Liverpool bør vinne dagens kamp for å holde tritt med et Manchester United som for alvor har kommet på vinnersporet, mens Stevie G bør håpe på at Phil Collins sitter i juryen kommende torsdag. Everton-fansen håper naturligvis på to borteseire og én innsettelse. Laget som har en spillerstall på omtrent 11 ½ mann, hvis man regner med yrkespasienten Louis Saha, har i det stille klatret opp på en sjetteplass i ligaen, elleve poeng bak den røde byrivalen. Selv om det ikke lukter champagne, omgang med filmstjerner og høy sigarføring av navn som Jagielka, Neville og Osman, skal man ikke se bort fra at Goodison-gutta kan stikke et par solide kjepper i beina for storebror. Off the Perch tipper 0-1, med Phil Neville som matchvinner et par minutter før slutt. I begge oppgjørene.

Helt til slutt må det nevnes at tidligere keeper Bryan Gunn har tatt over spakene i Norwich City. Dette er selvsagt strålende nyheter for alle som har hatt gleden av å lese dangerhere.coms fantastiske Ron Atkinson-sitater, anbefales på det varmeste! Off the Perch innfører herved sitt ukentlige Bryan Gunn-hjørne under vignetten ”Give it the Full Gunn!”. Bryans menn vant den første kampen under det nye regimet med hele 4-0 mot Barnsley, vi gratulerer!

Jeg har glemt å avsløre svarene på de to quizene som har blitt stilt, utrolig flaut, men here goes: ”Off the Perch” stammer naturligvis fra Sir Alex Fergusons berømte uttalelse ”My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right off their fucking perch. And you can print that.” For en herlig mann! Den engelske klubben som har vunnet flere ganger enn de har tapt mot Manchester United er Southend, som i lagenes hittil eneste møte slo United 1-0 i 2006. Freddie Eastwood scoret målet i Mikke Mus-cupens fjerde runde.

3 kommentarer:

  1. Tottenham Hotspur eller Spurs. Ikke Tottenham Hotspurs.

    SvarSlett
  2. Har forsøkt meg på Babywinehouse. Synd GG tok kvelden :-(

    SvarSlett
  3. Slettet den flaue s-en i Hotspur(s). Skylder på en bakrus som ville fått Tsjernobyl til å virke trivelig.

    SvarSlett