fredag 29. mai 2009

Barcelona tar en velfortjent trippel, Newcastle ned uten motstand og en pussig Leeds-sang

Da kan vi etter ti måneder med spenning, angst, tacklinger og scoringer konkludere med at sesongen 2008/09 er så og si ferdigspilt de fleste steder i Europa. Her til lands mæler fortsatt høytflyvende haugianere langpasninger utover sommeren, og i Spania er det fortsatt én serierunde igjen i skrivende stund. Barcelona er som kjent spansk trippelmester, etter å ha utspilt Manchester United totalt i onsdagens Champions League-finale. Et faktum som har fått engelske medier til å kvesse knivene, her skyldes det på feil taktikk, feil lagoppstilling, benyttelsen av Rooney som venstre flanke, Fletchers utestengelse, at midtbaneleddet er for dårlig eller at van der Sar er for gammel. Noe merkelig at de samme medier mente at taktikken var god både mot Porto og Arsenal, spådde nøyaktig samme lagoppstilling (med Rooney til venstre for å stoppe Messi) på forhånd, ingen brydde seg om at Fletcher var ute, ingen nevnte et ord om at verken Anderson, Giggs eller Carrick var for dårlige eller van der Sars alder i forkant av finalen. Men noe skal man vel ha å skrive om for å beholde plassen i lønningslisteførsteelleveren. Finalen i seg selv var en ren maktdemonstrasjon, der Barcelona spilte ball i hatt med United i åtti minutter. Josep ”Pep” Guardiolas menn har vært Europas beste lag i år; man kan ikke annet enn å applaudere et lag som har scoret 104 mål på 37 kamper i ligaen. Gratulerer.

Over til England, nærmere bestemt Nord-England: Newcastle hadde klart seg med poeng borte mot Aston Villa for å beholde plassen i Premier League, etter at Hull spilte som elleve døvblinde dvergsjimpanser hjemme mot Manchester Uniteds U-14-lag. Men, siden Newcastle er Newcastle, klarte man selvfølgelig ikke å utrette stort til tross for at muligheten var der. Klubben som fortsatt lever under illusjonen av å være en storklubb (til tross for at man ikke har vunnet noe av interesse siden 1955) hoppet dermed mer eller mindre frivillig fremfor å måtte slepes grinende og hylende ut fra Premier League. De fleste tårene rant blant fansen, som i motsetning til spillerne ikke kan kose seg med lønninger på over £50 000 i Championship for én ukes horribelt forsvarsspill. Når man ikke klarer å komme seg foran et lag som har vunnet én av 18 kamper etter jul, altså Hull, er det på tide å innse at man ikke har noe i det ypperste selskap å gjøre. På den annen side er dette en god mulighet for klubben til å starte med blanke ark, dersom man lykkes i å selge unna alt vrakgodset som har blitt akkummulert av de to-tre hundre managerne som har vært innom Newcastle de siste årene. Eventuelt ender man opp som Leeds, og hanker inn Tore André Flo.

Leeds United, ja. Klubben fra Elland Road lyktes heller ikke i år å finne veien tilbake til Championship, etter å ha gått på en smell mot Millwall både på banen og tribunen. Men, fansen kan trøste seg med at ex-Dresden Doll Amanda Palmer har gitt ut en (temmelig kul, faktisk) singel med det velklingende navnet, ehm, ”Leeds United”. Sjekk på YouTube. Det eneste negative er at teksten ikke inneholder andre referanser til fotballklubben Leeds, noe som i stor grad forvirrer spesielt den amerikanske fansen. Altså Amandas fans, Leeds har da vel ikke fans i Amerika. Følgende sitater er hentet fra songmeanings.net:

Megziebooxoxo wrote:
”I think this song could be about denying gays rights…though this is just my interpretation of the lyrics”

Doyoudreamforlong wrote:
“Amazing song. I think the whole song is about using trivial things to make yourself not think about love. Leeds United sounds like a football team, Dukes of Hazzard is a film (and tv show), Law and Orders a TV show etc…It’s an amazing song.”

AmBKoshASG wrote:
“This may be kind of a strange guess, but I actually think it’s about the obesity epidemic in America.”

Clydex wrote:
“Leeds United is an English football team that play in black and yellow (hence the blackest bees i think). They recently got into a load of trouble over debts and stuff. They went down in the league, and tried to appeal against the FA. Most other teams hate them now.”

Jessicafinnie! wrote:
“Is there anyway that this song is about Tresor Kandol? Or at least partly? I've been thinking that because of the "double x's" part. XX is twenty in roman numerals, and number twenty on Leeds United is Tresor Kandol. I don't know much about football though.”

Addnamehere wrote:
“I like the gay right interpretation, too.”

Salamanir wrote:
“to my knowledge Leeds United is a soccer team in the U.K. lol that’s about as much info as i can lend.”

Min favoritt var Tresor Kandol-versjonen. I avdelingen for andre kuriosa kan vi nevne at salige sir Matt Busby var interessert i å signere en skotsk unggutt for £25 i uken på midten av 50-tallet, etter å ha sett gutten spille mot et lokalt lag i Manchester. 23-åringen takket pent nei, siden han mente at han var for gammel til å kunne bli en god fotballspiller. Hvem dette skotske talentet var? Ingen ringere enn Sean Connery, mannen som altså kunne ha endt opp med å spille i drakt 007 på Manchester United.

Så fjæra fyk!
Oslo-Ørn har etter en forholdsvis god start på sesongen fulgt opp med tre begredelige prestasjoner, og ligger nå tredje sist i 6. divisjon. Svakt av et lag med opprykksambisjoner! Forrige tap kom under vanskelige forhold på Voksen grus, der Torshovs helter tapte 0-2 for Vestre Aker. Hjemmelaget var mest opptatt av å plante albuer i ryggen på lett frustrerte Ørner, noe dommeren tydeligvis syntes var helt fair. Wimbledon-taktikken vår fungerte relativt bra på den smaleste banen jeg har sett, men scoringsvegring kombinert med et par defensive feil gjorde sitt til at Ørn må ta pinsehelg uten poeng, men med et par-tre blåmerker i trøstebonus.

2 kommentarer:

  1. Slapp holdning å sluntre unna bare fordi sesongen på balløya er over. Vi vil ha updates! Gi oss Oslo Ørn og fotballkortspesial. Hva med en spesial om Scunthorpe sesongen 1976/77?

    SvarSlett
  2. Tar selvkritikk på den. Scunthorpe er ikke, og har aldri vært, spesielt spennende. Oslo-Ørn derimot, da snakker vi! Forvent fyldig rapport fra midtveis i sesongen om et par "numre"!

    SvarSlett