fredag 11. mars 2011

There's something rotten in the state of Norway

Vi skal forbigå forrige Premier League-runde i total stillhet, i likhet med hva Manchester United valgte å gjøre. Altså ikke bare å nekte å snakke om kampen i ettertid, men også nekte å delta i selve kampen. 3-1 til Liverpool, fullt fortjent, ingenting å diskutere. Å la Dirk Kuyt score hattrick er toppen av inkluderende arbeidsliv, og Jamie Carragher burde selvsagt henges på St. Peter's Square i Manchester, men det er en helt annen sak.

Vi skal isteden i ukens blogg konsentrere oss om norsk fotball. Tippeligaen starter jo opp igjen allerede neste helg, til tross for at isen ligger tjukt utover gamle furet, værbitt. Ligaens veteraner oppfordres herved til å benytte brodder. NFF har tradisjonen tro nektet å la fornuft spille noen rolle i planleggingen av serieavviklingen, og har i år som i fjor satt opp Tromsø med hjemmekamp i første runde. At man skal spille fotball i arktiske strøk i mars er i utgangspunktet en like god idé som å angripe Sovjetunionen midtvinters, så vi ønsker NFF lykke til med gjennomføringen - og håper at det hele ikke ender med at noen skyter seg selv i en underjordisk bunker.

Off the Perch la forrige fredag turen innom Vålerengas kamp mot Lillestrøm i Valhall for å sjekke tilstanden i norsk fotball kort tid før seriestart. Kort oppsummert: Å du hellige jul. Lagene hadde til sammen ett skudd på mål, og feilpasningene formerte seg raskere enn kaniner på speed. Det burde strengt tatt være unødvendig å nevne at oppgjøret endte målløst. Folk nevner ofte ting som finsk fjernsynsteater, foredrag om geologi og revidert statsbudsjett når spørsmålet om hva som kjeder en kommer opp, men til og med finsk fjernsynsforedrag om revidert geologibudsjett skulle fått problemer med å toppe denne kampen. Hvis dette er hva man kan forvente av to av Norges presumptivt beste klubber når sesongen tar til, vil jeg heller anbefale begge leserne av denne bloggen å finne nye fritidsinteresser. Hekling skal visst være actionfylt.

Allikevel, like kloke av skade som NFF, gleder vi oss stort til en ny sesong! Blir det Rosenborg i år igjen? Kan Solskjærs Molde hevde seg i toppen? Vil Vålerengas multikulturelle ungsauer ta det siste steget? Tvi tvi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar